+31 (0)6 52 65 37 61 info@kahlo.nl

Bezoek aan Praag, Mixed Media

Bovenstaande foto’s zijn bedoeld als sfeerimpressie. Wij garanderen een haarscherpe print in hoge resolutie! Twijfel je of dit werk wel past in jouw interieur? Stuur een duidelijke foto van de kamer t.a.v. info@kahlo.nl of WhatsApp +31 0652653761. Wij plaatsen bovenstaand werk in jouw foto en geven een advies over het formaat. Vermeld s.v.p. onderstaand artikelnummer:

v.a.  75,55 Afhankelijk van jouw selectie.

Werk van Karen Nijst.
Alles wat je op dit werk ziet, is getekend (óók de kleine details in het patroon op de achtergrond). Levering in Nederland, België of Duitsland is GRATIS! Levertijd ca. 4 werkdagen.

Wil je een ingelijste poster? Dan kan dat alleen bij een formaat van 40 x 50 cm.

Maak een keuze of klik hier voor meer info.

Werk gemaakt in 2022
Door Karen Nijst

In de zomer van 2018 maakten wij een prachtige rondreis waarbij wij de steden Dresden, Praag, Boedapest en Wenen hebben bezocht. Hieronder zie je een ‘Mixed Media Tekening’ van Praag waarin verschillende elementen zijn verwerkt waarvan ik denk dat ze ‘typisch’ Praag zijn.

Letterlijk vertaald betekent Malá Strana ‘kleine zijde’. Dit is één van de oudste delen van Praag en de buurt ligt tussen de Praagse burcht en de rivier ‘De Moldau’.

De geschiedenis van de Malá Strana begint met de komst van de Praagse burcht waarna de wijk door haar gunstige ligging al snel uitgroeide tot een belangrijk centrum van internationale handel.

Sint Nicolaaskerk

In de verte zie je de Sint-Nicolaaskerk die werd gebouwd tussen 1732 en 1737. Het indrukwekkende ontwerp in barokstijl is van architect Kilian Ignaz Dientzenhofer. De kerk is gewijd aan de heilige Nicolaas van Myra.

Tjechisch geld

Tsjechië en dus ook Praag maken onderdeel uit van de Europese Unie maar zijn (nog) niet overgestapt naar de Euro als betaalmiddel. Zoals wij vroeger de gulden hadden, zo betalen de Tsjechen nog steeds met hun eigen munt, de Koruna (CZK) ofwel de Tjechische Kroon.

Om snel en eenvoudig prijzen in Praag om te rekenen naar euro’s , vermenigvuldig je het bedrag in kronen met 4 en deel je het daarna door 100. 500 CZK is dus 20 euro! Aangezien wij maar 1 dag in Praag mochten vertoeven en dus niet lang konden oefenen, hadden we toch wel wat moeite met al dat hoofdrekenen. Maar volgens ons hebben wij desondanks nergens teveel geld uitgegeven.

Op het briefje van 200 kronen rechtsboven, zie je Comenius (1592 -1670). Dit was een Tjechische schrijver, theoloog, filosoof en pedagoog. Hij pleitte voor onderwijs voor zowel jongens als meisjes van alle standen. Hij schreef leerboeken en ontwierp een nieuw schoolsysteem voor Polen, Zweden en Hongaren.

Het briefje van 500 kronen linksonder toont Božena Němcová (1820 –1862). Zij was een Tsjechisch schrijfster en dichteres en wordt door de Tsjechen liefkozend de Moeder der Tsjechische literatuur genoemd.
Van Němcová wordt gezegd dat ze leefde om te schrijven, en zelf zei ze dat haar ‘enige huis’ de taal, de literatuur en het schrijverschap is.
Zij was tevens een fervent pleitbezorgster van de culturele emancipatie van de Tsjechen, in het bijzonder van die van de vrouwen. Een van haar eerste Tsjechische gedichten was getiteld: “Voor Tsjechische Vrouwen” dat vrouwen onder meer opriep om politiek bewuster te worden.

Astronomische klok (op de tekening afgebeeld als een soort ‘hoofddeksel’)

Als je op het Oude Stadsplein een grote groep toeristen zich ziet verdringen, dan komt dat vanwege De Astronomische Klok op het oude stadsraadhuis. Dit is een van de bekendste attracties in Praag. Behalve de tijd geeft de klok ook de dagen, de sterrentijd en de stand van de maan en de zon aan.
Ieder uur krijg je een héél kort toneelstukje te zien zoals de ijdelheid die zichzelf bewondert in een spiegel of een vrek met een zak goud onder zijn arm vastgeklampt.
Zelfs als je er nog nooit geweest bent, kan de klok je heel bekend voorkomen. De Klok is ontelbare keren gefotografeerd en in heel Europa gebruikt als afbeelding op Kerst- en Nieuwjaarskaarten. Ongetwijfeld zullen de foto’s vaak gedeeld zijn op de social media en ik zag tijdens mijn speurtocht naar een gedetailleerde weergave van de klok dat er zelfs sieraden van gemaakt zijn.

Om een beter beeld te krijgen van het te bestellen formaat, heb ik hier de meest gangbare formaten op een rijtje gezet.

Klik hier voor de formaten (pdf-bestand)

Meer weten?

Neem dan gewoon even contact op met:

Karen Nijst
06-52653761
info@kahlo.nl
karennijst.nl
kahlowebsites.nl

Canvas

Wil je een werk op Canvas laten afdrukken? Dan zijn de randen bedrukt. Het werk blijft er hetzelfde uitzien, maar op de randen worden de kleuren herhaald en uitgetrokken. Onderstaand werk is 70×90 cm groot en is 2 cm dik. Bij groter werk is de dikte 4 cm.

Canvas, ophangsysteem

Als je een ophangsysteem bestelt dan worden bij  formaten met een breedte groter dan 80 cm 2 ophangsystemen geleverd.

Onderstaande tandhanger is eenvoudig te bevestigen.  Liever een plaksysteem? Geef dat dan aan bij ‘notities’ als je de bestelling afrondt.

Plexiglas als wandecoratie zorgt voor een luxe uitstraling vanwege het glanzende effect. Het beste kun je het werk op een plek in huis hangen waar weinig zonlicht komt. Te veel licht zorgt ervoor dat je het werk minder goed ziet.

Dikte van het Werk op Plexiglas is 5 mm. Bestel je een ophangsysteem dan krijg je RVS kleurige houdertjes die door de gaten in de glasplaat steken. Dan moeten er wel gaten in je muur worden geboord.

Een werk op glas wordt geleverd met beschermfolie. Zo kun je eerst het werk ophangen en daarna de folie verwijderen. Door de krasgevoeligheid van het materiaal voorkom je hierdoor krassen!

Plexiglas is lastig om te fotograferen, vandaar dat je hier 2 filmpjes ziet van 2 schilderijen á la Klimt.
Heb je toch nog vragen hierover? Neem dan gewoon contact met ons op!

Houd jij van een strak, modern en stoer interieur? Dan zit je met een aluminium foto of schilderij aan de muur helemaal goed. De afwerking van dit werk op aluminium is een tikkeltje industrieel en daarnaast erg chique.

Je kunt voor een klein bedrag een ophangsysteem erbij bestellen. Het ophangsysteem bestaat uit een plaatje met plakstrip, afstandhouders, een schroef en een plug.

Wit Aluminium.
Het aluminium is glad, waardoor je de grove structuur van aluminium niet terug ziet in het werk. De foto is dekkend afgedrukt en de fijne lijntjes van aluminium zijn verdwenen. Bij een foto op aluminium met witte ondergrond worden de wittinten extra benadrukt en daardoor zijn de kleuren iets koeler dan het origineel dat je in de webshop ziet (maar daarom niet minder mooi). Dit zorgt voor een helder en fris effect.

Geborsteld Aluminium
Naast aluminium met een witte toplaag kan je ook kiezen voor geborsteld aluminium. Bij geborsteld aluminium zie je de textuur van aluminium juist wel door het werk heen. Dit is dan ook het verschil met wit aluminium. Bij een geborstelde aluminiumplaat worden de witte kleuren vervangen door de zilvergrijze kleur van het aluminium. Dit zorgt voor een metaallook. Geborsteld aluminium heeft niet alleen een gladde, maar ook een ruwe uitstraling. Het krijgt hierdoor een ander soort karakter. Wanneer er zonlicht op het product schijnt ziet het werk er schitterend uit. Letterlijk en figuurlijk. Vooral geborsteld aluminium heeft een mooie glans.

Kiest je voor een ingelijste afbeelding?

Dan wordt het geprint op posterpapier. De lijst zelf is 2 cm breed en1,5 cm dik en verkrijgbaar in het zwart. Daarnaast kun je kiezen voor wit passe-partout (ca 10 cm breed). De lijst is gemaakt van kunststof en heeft een doorzichtige plaat die de afbeelding beschermt. Je kunt de foto ophangen en bij een kleiner formaat (20 x 20 cm, 20 x 30 cm) kun je het ook neerzetten op het dressoir!

Wat kun je verwachten als je voor een ingelijste afbeelding kiest met passe-partout?

20 x 20 cm:
Formaat van de afbeelding: 10 x 10 cm.
De breedte van de passe-partout is 5 cm.

20 x 30 cm:
Formaat van de afbeelding: 15 x 22,50 cm.
De breedte van de passe-partout varieert.

40 x 40 cm:
Formaat van de afbeelding: 30 x 30 cm.
De breedte van de passe-partout is 5 cm.

Beschikbare formaten zijn:

  • Verhouding 2:3
    120 x 80, 90 x 60 cm (2:3) en 30 x 20 cm (2:3)
  • Verhouding 4:5
    50 x 40 cm
  • Verhouding 1:1
    40 x 40 cm en 20 x 20 cm.


 

Extra informatie

Formaat

40 x 50 cm, 80 x 100 cm, 120 x 150 cm

Materiaal

Canvas (2 cm), Canvas (4 cm), Geborsteld Aluminium, Wit Aluminium, Plexiglas, Ingelijste Foto, Ingelijste Foto Passe-partout

Ophangsysteem

Ja, Nee (of n.v.t.)

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com